Let's Grow Together!

Întreruptă anul trecut în pandemie, când gândurile la Angelica Gherman s-au unit de la distanță în mediul virtual, Gala care-i poartă numele regretatei învățătoare s-a reluat în 2022 în condiții speciale.

Pe 5 ianuarie Angelica Gherman și-ar fi serbat ziua de naștere. Fiica ei a decis ca în fiecare an, de aici încolo, 5 ianuarie să fie ziua în care oamenii să-și aducă aminte de ea și să o serbeze la Gala Angelica Gherman, care a ajuns în 2022 la cea de-a IX-a ediție.

În acest an evenimentul a fost despre creativitate. Despre principiul 3C: cooperare, comunicare, creativitate, ce a stat la baza proiectului ˝CreaFuture- Creative Workforce for Cross Border Future˝, implementat de Asociaţia B-Right Media în parteneriat cu Casa Corpului Didactic Botoşani, Centrul Bucovinean de Artă pentru Promovarea şi Conservarea Culturii Tradiţionale Româneşti din Cernăuţi şi Şcoala Superioară de Artă nr. 5 Cernăuţi.

În cadrul acestui proiect 82 de cadre didactice şi lucrători de tineret din România şi Ucraina au devenit facilitatori în domeniul creativităţii şi dezvoltării personale.

Întrucât o mare parte a activităţii Asociaţiei B-Right Media din 2021 a fost dedicată proiectului sus menţionat, organizatorii Galei Angelica Gherman au decis ca ediţia 2022 să se axeze tot pe creativitate.

Acțiunea a fost găzduită de Complexul Miorița, un loc extrem de frecventat de Angelica Gherman și chiar locația unde și-a sărbătorit ieșirea la pensie de care a apucat să se bucure puțin peste un an.

„După anul trecut, când tot sub semnul pandemiei am decis să organizăm evenimentul online, am decis anul acesta să facem un eveniment restrâns cu persoane care au cunoscut-o, care au iubit-o și persoane care își doresc să fie aici ca să-și aducă aminte de Angelica Gherman care astăzi (5 ianuarie – n.r.) ar fi trebuit să-și serbeze ziua de naștere, dar iată că nu o să plângem. Ne dorim foarte mult să o sărbătorim și începând de anul acesta Gala va fi pe 5 ianuarie, de ziua ei tocmai pentru că nu vrem să comemorăm, ci vrem să sărbătorim. Să sărbătorim ceea ce a fost Angelica Gherman pentru învățământul botoșănean, ceea ce a fost pentru familie, prieteni, colegi”,

Raluca Bălășcău, fiica Angelicăi Gherman

Citeste mai mult..

https://www.botosaneanul.ro/top-news/tanar-profesor-din-botosani-premiat-pentru-creativitate-la-gala-angelica-gherman-am-primit-un-imbold-care-mi-a-schimbat-putin-perceptia-despre-ceea-ce-fac-video-galerie-foto/

Leave a Comment