Let's Grow Together!

[ad_1]

Asociaţia B-Right Media şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret (DJST) Botoşani organizează, sâmbătă, 5 mai, începând cu orele 13.00, în tabăra „Codrii de Aramă” de la Agafton, cea de-a doua ediţie a Târgului Voluntarilor Botoşăneni. Partenerii ediţiei sunt Centrul Europe Direct, Asociaţia Culturală „Vis de Artist” şi Asociaţia „Il Girotondo”.

Târgul Voluntarilor se constituie ca o punte de legătură între cererea şi oferta de voluntariat, ONG-urile botoşănene fiind încurajate să-şi promoveze activitatea şi să-şi motiveze voluntarii, în timp ce persoanele care doresc să desfăşoare activităţi de voluntariat vor avea o paletă largă de oferte – din domeniile social, cultura, tineret, sport – din care vor putea să o aleagă pe cea care li se potriveşte cel mai bine.

Manifestarea este organizată pe principiile educaţiei non-formale şi le va oferi voluntarilor şi reprezentanţilor ONG oportunitatea de a face schimb de experienţă, de a se cunoaşte, de a socializa şi de a pune bazele unor viitoare parteneriate. Astfel, din cadrul Târgului nu vor lipsi jocurile educative şi atelierele creative, competiţiile sportive şi de orientare turistică, muzica bună, dansul şi distracţia.

Târgul Voluntarilor Botoşăneni este organizat în cadrul proiectului „Be Right! – Centru de Voluntariat la Botoşani”, finanţat de Comisia Europeană, prin Programul Tineret în Acţiune, Acţiunea 1.2. „Iniţiative ale tinerilor”. De asemenea, evenimentul face parte din calendarul oficial al Săptămânii Naţionale a Tineretului, marcată la Botoşani în perioada 2-9 mai de DJST în colaborare cu ONG-urile locale de tineret şi al manifestărilor dedicate Zilei Europei (9 mai).

Manifestarea prefaţează o serie de evenimente ce vor avea loc la Botoşani pe tot parcursul acestei luni, cu precădere în perioada 14-20 mai, când vor fi organizate mai multe acţiuni afiliate Săptămânii Naţionale a Voluntariatului, marcată la nivel naţional de Centrul de Resurse pentru Voluntariat ProVobis  şi Federaţia VOLUM.

Prima ediţie a Târgului Voluntarilor Botoşăneni a fost organizată, la Casa Sindicatelor, de către DJST Botoşani şi B-Right Media, în perioada 24-26.11.2011, în cadrul proiectului „Voluntari – Zile şi Nopţi”.[ad_2]

Source link

Categories Proiecte

Leave a Comment